Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jak se zbavit mravenců během několika hodin pomocí cukru, vody a boraxu - postup, návod

Jak se zbavit mravenců během několika hodin? Velmi jednoduchý a zároveň silný roztok, který si s těmito škůdci pomůže během 24 hodin. Ač jsou mravenci obdivuhodná stvoření, určitě se všichni shodneme na tom, že hmyz patří ven, nikoli do našich domovů. Obrovská síla tohoto jedu je to, že mravenci tímto roztokem krmí i své mladé, takže dojde k likvidaci celé kolonie.

Suroviny na roztok proti mravencům

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 1 lžíce boraxu

 

Postup výroby roztoku proti mravencům

Všechny výše uvedené ingredience smícháme.   Takto připravený roztok umístíme na místo, kde se mravenci vyskytují. Stačí ho třeba nalít na jednu z jejich cestiček. Ideální je roztok překrýt plastovým víkem, které podložíte například uzávěrem od PET lahve, aby byl přístupný.

 

Borax je jedovatý

Vzhledem k tomu, že borax je vysoce jedovatý, není tento roztok vhodný pro ty z Vás, kteří máte malé děti a domácí mazlíčky. Pro takové zde máme návod na obměnu tohoto roztoku: Budete potřebovat plastovou nádobu s víkem. Do té připravený roztok nalijete a do víka uděláte díry takové velikosti, aby jimi mravenci prošli. A jak je do této nádoby nalákat? Stačí, když víko posypete trochou cukru. Mravenci se v tomto případě neotráví, ale utopí.

 

jak se zbavit mravencu behem nekolika hodin pomoci cukru vody a boraxu postup navod 2

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny