Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jak zabránit růstu plevele v trávníku - tipy, rady, zkušenosti

Trávník je plný plevele. Tráva je stále více a více vytlačována a naopak se rozrůstají smetanky, jetel, sedmikrásky a další nevítaní hosté. Velké množství plevele znamená, že podmínky pro růst trávníku přestávají být optimální. Nejprve vytrhejte plevel - na malých plochách ručně, nebo použijte speciální zařízení, pokud je areál příliš velký.

Zkontrolujte hodnotu pH půdy. Trávníkové trávy potřebují pH 5,5 v lehkých půdách, je-li půda těžší, měla by hodnota pH být 6,5. Do příliš kyselých půd přidejte vápno, u zásaditých několik let vápno vynechejte. Trávník přihnojujte nejméně dvakrát ročně speciálním hnojivem. Ulehlou zeminu byste měli předem nakypřit. Pomocí vhodného nářadí - kombinace rýče a vidlí - vyrýpejte do půdy díry (na větší plochy použijte speciální nářadí) a vyplňte je hrubým pískem (aerifikace). Trávník příliš nezkracujte. Optimální výška střihu je 4-5 cm, ve stínu asi 6 cm. Příliš nízké zastřihávání trávu oslabuje a škodí jí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny