Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Rybízový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rybízový likér - příprava: Rybíz propláchněte pod studenou tekoucí vodou a nechte okapat. Potom ho otrhejte a přesypejte do větší skleněné nádoby. Přidejte hřebíček a přilijte pálenku. Nádobu uzavřete a postavte na slunné místo, kde by měla odpočívat 2 měsíce. Poté vše přeceďte přes pláténko. Svařte vodu s cukrem, nechte mírně vychladnout, vmíchejte do rybízového základu a promíchejte.

Likér nalahvujte, uzavřete a nechte další 2 měsíce odpočinout v chladu a temnu.

 

Rybíz - účinky na zdraví, použití, využití - zde.



Rybízový likér - suroviny:

  • 1 kg černého rybízu
  • 2 lžíce hřebíčku
  • 1 l calvadosu či jiné ovocné pálenky
  • 350 g cukru
  • 500 ml vody

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny