Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jablečný sirup - jak připravit, udělat

Jablečný sirup - příprava: Jablka oloupeme, pokrájíme a zbavíme jádřinců. Ponoříme do hrnce s vodou (aby byla jablka utopená) a vaříme asi 10 minut do změknutí. Necháme vychladnout a rozmixujeme, čímž vznikne pyré, které následně

procedíme přes plátno. Měli bychom získat asi litr šťávy (pokud je jí méně, dolijeme vodou). Nalijeme do hrnce a přidáme citronovou šťávu a cukr. Přivedeme do mírného varu a necháme pár minut probublávat. Lžící odebíráme pěnu, která se při vaření vytvoří. Horkým sirupem ihned plníme láhve. Naředěný vodou bude chutí připomínat mošt. Použít ho můžeme třeba i jako omáčku k jablečnému koláči se zakysanou smetanou.

Jablečný sirup - suroviny:

  • 1,5 kg jablek na výrobu pyré
  • 1 l jablečné šťávy (z pyré)
  • 1 kg cukru
  • šťáva ze dvou citronů

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny