Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Malinová šťáva, malinovka - recept

Malinová šťáva - příprava: Očištěné, hodně vyzrálé maliny dobře rozmačkáme, promícháme s vodou a necháme stát 2 dny na chladném místě. Poté šťávu přefiltrujeme přes plátěnou látku, promícháme s medem a kyselinou vinnou a necháme stát tak dlouho, dokud nebude šťáva čirá. Nakonec šťávu ještě jednou přefiltrujeme, přelijeme do čistých lahví a uložíme do chladu.

Veškerá síla (a obsah vitaminů) malinových plodů tkví právě ve šťávě.

Malinová šťáva - suroviny:

  • 3 l zralých malin
  • 1 l vody
  • 1/2-1 kg medu
  • 30 g kyseliny vinné

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny