Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nakládání hub - Houby v balzamikové octě

Houby v balzamikovém octě - příprava: Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu, přidejte houby a nechte
2 minuty mírně povařit. Vyjměte houby a spolu s dalšími ingrediencemi je navrstvěte do sklenice. Houby zalijte vlažným

nálevem. Před konzumací nechte alespoň 3 dny stát.

Houby v balzamikovém octě - suroviny:

  • 1kg očištěných hub rozkrojených na poloviny, např. žampionů, hříbků, lišek, případně směsi hub
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 červené chilli papričky, nadrobno nasekané
  • 4 PL najemno nasekaných lístků bazalky
  • 2 PL najemno nasekaných lístků šalvěje 
  • 2 PL nasekaných lístků rozmarýnu
  • 1 PL sladu
  • po 1 ČL olivového oleje, soli a drceného pepře


Nálev:

  • 1/2 l vody
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 100 ml balzamikového octa

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny