Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením

Houby zavařujeme co nejdříve po sběru. Očištěné houby pokrájíme na větší kousky, menší houbičky necháváme celé, anebo překrojené napůl. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a asi 10 minut povaříme, tvrdší houby vaříme déle.

Pokud se při vaření vytváří pěna, lžící ji průběžně sbíráme. Povařené houby scedíme, propláchneme teplou vodou a necháme okapat.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny