Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Játrové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Játrové nočky do polévky - příprava: Hovězí játra utřete nožem a prolisujte sítem nebo umelte na strojku. Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, dejte do misky a nechte vychladnout. Pak osmaženou cibuli utřete s vejcem, přidejte prolisovaná játra, sůl, majoránku, utřený česnek, pepř, morek a v mléce namočené a vymačkané žemle.

Směs dobře promíchejte, přimíchejte do ní strouhanku a přikryté nechte asi 30 minut odpočinout. Ze směsi tvořte lžičkou malé nočky, vkládejte do vařící osolené vody, nechte asi 5 minut povařit, pak je vyjměte a vložte do polévky.

 

Játrové nočky do polévky - suroviny:

  • 100 g hovězích jater
  • 20 g morku
  • 40 g sádla
  • 1 vejce
  • 2 žemle
  • sůl
  • trochu majoránky a pepře
  • 30 g strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g cibule
  • petrželka
  • 125 ml mléka

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny