Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zabijačková polévka - jak udělat, zavařit, uchovat

Zabijačková polévka - příprava: Pečlivě očištěnou a omytou vepřovou hlavu zalijeme vodou, přidáme cibuli, česnek, sůl, nové koření a celý pepř a uvedeme do varu. Vaříme mírným varem, aby se polévka nezakalila, až do změknutí masa. Vývar přecedíme hustým cedníkem a ochutíme mletým pepřem, polévkovým kořením, majoránkou a solí. Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vývaru. Kroupy propláchneme, uvaříme v mírně osolené vodě a přidáme do hotové polévky. Horkou polévku nalijeme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme 50 minut při teplotě 100 C.

Zabijačková polévka - suroviny:

  • 2 a 1/2 kg vepřové hlavy
  • 1/2 kg cibule
  • česnek, majoránka, nové koření, celý pepř, mletý pepř, polévkové koření,
  • sůl
  • 700 g velkých krup

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny