Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Krupicové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Krupicové nočky do polévky - příprava: Mléko povařte s máslem a solí, pak přisypte krupici, stále míchejte a uvařte hustou kaši. Do vychladlé kaše zamíchejte vejce, žloutek, mouku, tlučený květ nebo ustrouhaný oříšek a nakonec z bílku sníh. Kávovou lžičkou vykrajujte nočky, a zvolna je povařte 6-8 minut.

Číst dál: ► Krupicové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Játrové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Játrové nočky do polévky - příprava: Hovězí játra utřete nožem a prolisujte sítem nebo umelte na strojku. Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, dejte do misky a nechte vychladnout. Pak osmaženou cibuli utřete s vejcem, přidejte prolisovaná játra, sůl, majoránku, utřený česnek, pepř, morek a v mléce namočené a vymačkané žemle.

Číst dál: ► Játrové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Moučné noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Moučné nočky do polévky - příprava:   Máslo a vejce v misce vymíchejte do pěny, přidejte polohrubou mouku, mléko a sůl, a těsto dohladka promíchejte. Lžičkou tvořte z těsta malé nočky a zavářejte je do vody nebo do vývaru. Nočky vařte pomalu asi 8 minut.

Číst dál: ► Moučné noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Piškotový svítek do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Piškotový svítek do polévky - příprava: Z bílků ušlehejte sníh, zlehka do něj přimíchejte žloutky, mouku a sůl. Nakonec přimíchejte rozpuštěné máslo. Těsto stejnoměrně rozetřete na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírné troubě pečte asi 20 minut, až se začne po stranách oddělovat od plechu.

Číst dál: ► Piškotový svítek do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Omeletové nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Omeletové nudle do polévky - příprava: Do misky dejte mouku, přidejte rozkvedlané vejce, sůl, přilijte mléko a vše promíchejte v hladké řídké těsto. Z těsta upečte v pánvi na rozpáleném tuku tenké omelety. Upečené omelety stočte, nakrájejte na širší nudle a pak je vkládejte do jednotlivých porcí vývaru těsně před podáváním.

Číst dál: ► Omeletové nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Šunkové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Šunkové knedlíčky do polévky - příprava: Uvařené a oloupané brambory ihned prolisujte a nechte vychladnout. V misce utřete máslo do pěny, přidejte vejce, sůl, najemno nakrájenou šunku, prolisované brambory, mouku a strouhanku a vše promíchejte.

Číst dál: ► Šunkové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Strouhání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Strouhání do polévky - příprava:   Prosetou mouku nasypte na vál, přidejte vejce a vypracujte hodně tuhé těsto. Pak ho nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte rozprostřené na vále zaschnout. Zaschlé strouhání vařte asi 5 minut.

Číst dál: ► Strouhání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Špenátové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Špenátové knedlíčky do polévky - příprava:   Kousek slaniny nakrájejte na kostečky a rozpusťte. Po vychladnutí ji utřete se solí a žloutky, přidejte uvařený, prolisovaný špenát, pepř, z bílků sníh a podle potřeby strouhanou housku. Z těsta dělejte malé knedlíčky a zavařte je do polévky.

Číst dál: ► Špenátové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Kapání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kapání do polévky - příprava: Do osolené mouky nalijte v mléce umíchané vajíčko a připravte si řídké těstíčko. Lijte ho přes vidličku do vařící polévky. Kapání vařte v polévce 4 minuty.

Číst dál: ► Kapání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak zabránit sražení omáčky při vaření (prášek do pečiva)

Při vaření využívám radu získanou od babičky - do každé smetanové nebo bílé omáčky přidám trochu prášku do pečiva. Omáčka se nesrazí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny