Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Majonéza z vařených žloutků - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Majonéza z vařených žloutků - příprava: Vařené, prolisované žloutky smícháme se syrovými žloutky, přidáme sůl a stále míchajíce přikapáváme olej. Když se majonéza spojuje do hroudy, okyselíme ji citronovou šťávou, octem a přidáme tlučený bílý pepř. Do hotové majonézy přidáme 2 lžíce ušlehané smetany.

Číst dál: Majonéza z vařených žloutků - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Francouzská majonéza - příprava: Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a dobře vytřeme. Do vychlazené mísy dáme čerstvé žloutky úplně zbavené bílků, posypeme je hned solí a metlou na sníh dobře utřeme. Potom přikapáváme za stálého míchání čerstvý olivový olej tak dlouho, až se majonéza spojí do hrudky.

Číst dál: Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Švédská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Švédská omáčka - příprava: Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dužninu nakrájíme na menší dílky, dáme do kastrolu, zalijeme vínem a podusíme doměkka. Vychladlé podušené jablko prolisujeme sítem. Do porcelánové misky dáme majonézu a za stálého míchání přidáme prolisované jablko, koření, ocet, nastrouhaný křen a nakonec lehce přimícháme šlehanou smetanu.

Číst dál: Švédská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Tatarská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Tatarská omáčka - příprava: V hluboké porcelánové míse smícháme čerstvé žloutky se solí. Za stálého míchání přidáváme po kapkách olej tak dlouho, až nám žloutky ztuhnou a kolem metly se nám majonéza spojí do hrudky. Pak přikapeme citronovou šťávu a opět za stálého míchání přikapáváme olej.

Číst dál: Tatarská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Hořčicová omáčka - příprava: Vařené žloutky prolisujeme a promícháme se syrovým žloutkem. Pak po kapkách za stáleho míchání přidáme stolní olej, lžíci hořčice, citronovou šťávu, očištěnou, jemně usekanou sardeli, cibuli a kapary, sůl, tlučený bílý pepř, podle chuti octa a několik kapek anglické (worcesterské) omáčky.

Číst dál: Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Remuládová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Remuládová omáčka - příprava: Do mísy dáme majonézu, postupně přidáme ostatní přísady a vše vařečkou dobře promícháme. Je-li zapotřebí, rozředíme omáčku trochou vody nebo mléka.

Číst dál: Remuládová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Maltézská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Maltézská omáčka - příprava: Do mísy dáme majonézu a za stálého míchání přidáme šunku, citrusové šťávy, cukr, sůl a worcesterskou omáčku. Nakonec lehce přimícháme šlehanou smetanu.

Číst dál: Maltézská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pažitková omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pažitková omáčka - příprava: Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme, dáme do hrnečku, zalijeme ji mlékem a necháme 30 minut stát. Potom žemli trochu vymačkáme a současně se žloutkem ji prolisujeme žíněným sítem.

Číst dál: Pažitková omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - příprava: Mrkev a pastinák uvaříme v osolené vodě do měkka asi 20 minut (vody dáme jen tolik, aby byla zelenina ponořená). Potom obě zeleniny rozmixujeme spolu s máslem na polévku, která má krásně žlutou barvu, a dozdobíme nasekanou petrželkou a květy měsíčku.

Číst dál: Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak zmírnit kyselou chuť rajské omáčky - tipy, rady, zkušenosti

Kyselou chuť  rajské neboli rajčatové omáčky zmírníme přidáním mléka nebo smetany.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny