Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Šafrán - použití, využití v kuchyni, do kterých pokrmů se hodí - tipy

Šafrán se často se používá především ve francouzské a španělské kuchyni. Nesmí chybět v provensálské polévce bouillabaisse či v pokrmech s rýží jako například paella nebo rizoto. Více než pro svoji chuť se šafrán používá k barvení pokrmů. Pokud chcete jídlo hlavně obarvit, přidejte šafrán na počátku vaření. Pokud plánujete jídlo šafránem ovonět, přidejte jej až později. Šafránem ořeňte velmi střídmě, při jeho nadměrném použití může jídlo chutnat hořce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny