Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mrazení bylinek - jak mrazit, zamrazit

Pro zmrazení se hodí zvláště bylinky, které sušením ztrácejí aroma, tedy například kudrnatá petržel, pažitka, kopr, medvědí česnek nebo meduňka. Omyté bylinky buď pokrájejte na kousky, nebo rozmixujte, mohou se zamrazit i vcelku. Uložte je do nádobky, napěchujte a uzavřete.

Správně zamrazené bylinky zůstanou sypké. Vložíte-li pokrájené rostlinky do formy na ledové kostky a zalijete je vodou nebo vývarem, můžete je pak rovnou vhodit do polévky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny