Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr

Jak ztužit šlehačku, aby déle vydržela našlehaná (bílek)

Šlehačka drží déle tvar na moučníku, je-li ztužena. Proto do ušlehané šlehačky vmíchejte 1-2 ušlehané bílky.

Jak ztužit šlehačku, aby déle vydržela našlehaná (želatina)

Šlehačka drží déle tvar na moučníku, je-li ztužena. Želatinu (2g na 1/2 l šlehačky) nechte nabobtnat v troše tekuté šlehačky, pak ji proceďte a po lžících vmíchejte do ušlehané šlehačky.

Sýr vyschlý, tvrdý - jak, čím zvláčnit, pomoci (mléko)

Vyschlé sýry ponořte na několik hodin do mléka. Změknou a lépe se krájejí.

Tvrdé sýry neoschnou, neosychají - jak to udělat, co použít (slaná voda)

Tvrdé sýry neosychají, zabalíte-li je do ubrousku namočeného ve slané vodě. Na řezu je můžete také potřít olejem.

Tvrdé sýry neoschnou, neosychají - jak to udělat, co použít (pivo)

Tvrdé sýry neosychají, zabalíte-li je do ubrousku namočeného v pivě.

Výroba domácí smetany, šlehačky - jak to udělat, co použít

Sladkou smetanu můžete doma připravit z plnotučného přihřátého mléka, ve kterém rozpustíte čerstvé máslo a pak je tři minuty mixujete. Pro přípravu smetany přidejte do 1 l mléka 30 g másla.

Sražení mléka při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (cukr)

Mléko se nesrazí, když při vaření přidáte kostku cukru.

Připalování mléka při vaření - jak, čím předejít, zabránit (máslo)

Mléko se nepřipálí, když hrnek napřed vytřete tenkou vrstvou másla.

Připalování mléka při vaření - jak, čím předejít, zabránit (studená voda)

Mléko se nepřipálí, když hrnek napřed vypláchnete studenou vodou.

Tvaroh z čerstvě nadojeného mléka - jak vyrobit, udělat snadno a rychle (brambor)

Čerstvě nadojené mléko se srazí, když do něho přidáte horký brambor. Můžete je pak ihned použít na tvaroh.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny