Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Domácí máslo - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2719x
Domácí máslo - příprava: Smetanu naplňte do sklenice s vhodným šroubovacím uzávěrem. Sklenici dobře uzavřete a tak dlouho protřepávejte (alespoň 10 minut), až se smetana rozdělí na pevnou část, takzvané máslové jádro, a mléko,
Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2355x
Jogurt z kokosového mléka - příprava: Mléko a kokosové mléko ohřejte na 45 C. Udržujte teplo po dobu 10 minut, potom nechte vychladnout na 30-35 C. Přidejte jogurt, vše rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2991x
Domácí jogurt - příprava: Ohřejte mléko cca na 40 C (teplotu otestujte pomocí malíčku: při 40 C je tekutina ještě příjemně teplá). Metličkou na sníh přimíchejte jogurt. Vše rovnoměrně rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem a po
Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1847x
Svařené kysané mléko - příprava: Mléko svařte, promíchejte s kysaným mlékem a zakryjte, aby na ně nelétaly mouchy. Ve vodní lázni je rychle zchlaďte na pokojovou teplotu. Naplňte mléko do čisté nádoby a uzavřete. Nechte stát při
Číst dál: Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit
Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3677x
Kysané mléko - příprava: Ohřejte mléko zhruba na 25 C. Přimíchejte kysané mléko, přelijte do čisté nádoby a promíchejte. Nechte stát při teplotě 22-24 C.
Číst dál: Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit
Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (žloutek, hořčice)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2788x
Sraženou majonézu velice lehce vypracujeme v hladkou - v jiné nádobě rozmícháme čerstvý žloutek s trochou hořčice a za stálého míchání do nich postupně vmícháme sraženou majonézu.
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3116x
Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme špetku soli.
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3537x
Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme několik kapek citronové šťávy.
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2990x
Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme kávovou lžičku studené vody.
Vaření vajec - jak, to udělat, co použít, aby skořápka nepraskla (sůl)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2151x
Vařená vajíčka určitě ve vodě neprasknou, přidáme-li do vody trochu soli.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Vařená vejce, vajíčka - jak oloupat snadno a rychle (ocet)
- Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
- Převařené mléko - jak to udělat, co použít, aby se nezkazilo (cukr)
- Tuhá šlehačka - jak, čím docílit, dosáhnout (želírovací cukr)
- Oschlý, okoralý sýr - jak, čím pomoci, zbavit se okorání (mléko)
- Strouhání sýru na struhadle - jak, čím zabránit lepení sýru ke struhadlu (olej)
- Osychání, tvrdnutí sýru v lednici - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
- Praskání vajec při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
- Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
- Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)