Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr

Domácí máslo - jak udělat, připravit

Domácí máslo - příprava: Smetanu naplňte do sklenice s vhodným šroubovacím uzávěrem. Sklenici dobře uzavřete a tak dlouho protřepávejte (alespoň 10 minut), až se smetana rozdělí na pevnou část, takzvané máslové jádro, a mléko,

Číst dál: Domácí máslo - jak udělat, připravit

Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit

Jogurt z kokosového mléka - příprava: Mléko a kokosové mléko ohřejte na 45 C. Udržujte teplo po dobu 10 minut, potom nechte vychladnout na 30-35 C. Přidejte jogurt, vše rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice

Číst dál: Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit

Domácí jogurt - jak udělat, připravit

Domácí jogurt - příprava: Ohřejte mléko cca na 40 C (teplotu otestujte pomocí malíčku: při 40 C je tekutina ještě příjemně teplá). Metličkou na sníh přimíchejte jogurt. Vše rovnoměrně rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem a po

Číst dál: Domácí jogurt - jak udělat, připravit

Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit

Svařené kysané mléko - příprava: Mléko svařte, promíchejte s kysaným mlékem a zakryjte, aby na ně nelétaly mouchy. Ve vodní lázni je rychle zchlaďte na pokojovou teplotu. Naplňte mléko do čisté nádoby a uzavřete. Nechte stát při

Číst dál: Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit

Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit

Kysané mléko - příprava: Ohřejte mléko zhruba na 25 C. Přimíchejte kysané mléko, přelijte do čisté nádoby a promíchejte. Nechte stát při teplotě 22-24 C.

Číst dál: Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit

Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (žloutek, hořčice)

Sraženou majonézu velice lehce vypracujeme v hladkou - v jiné nádobě rozmícháme čerstvý žloutek s trochou hořčice a za stálého míchání do nich postupně vmícháme sraženou majonézu.

Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)

Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme špetku soli.

Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)

Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme několik kapek citronové šťávy.

Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)

Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme kávovou lžičku studené vody.

Vaření vajec - jak, to udělat, co použít, aby skořápka nepraskla (sůl)

Vařená vajíčka určitě ve vodě neprasknou, přidáme-li do vody trochu soli.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny