Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - recept

Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - příprava: do mléka do vysoké nádoby rozmícháme mouku, sůl a rozmačkáme oloupané banány. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme skořici a citrónovou šťávu. Na pánvi na mírném ohni rozpálíme olej a přebytečný odlijeme do plecháčku vedle, pánev stačí jen mírně namaštěná.

Těsto nalijeme na pánev a osmažíme do zlatova po obou stranách. Před každou další dávkou těsta pánev pomastíme olejem. Palačinky sypeme skořicí a ochutíme šťávou z citrónu. Není třeba sladit, banány jsou sladké dost, můžeme doplnit pomerančovou marmeládou či čerstvými citrusy na ozdobu. Pohankové palačinky lze připravit i bez banánů.


Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - suroviny:

  • 2 hrnky mouky z pohanky, jemně mletá
  • 2 hrnky mléka
  • 4 menší zralé banány
  • šťáva z 1 biocitrónu
  • špetka soli 
  • skořice

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny