Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

► Jak nepřipálit lívance, palačinky (slaná voda)

Přetřete studený lívanečník před pečením slanou vodou - těsto na lívance nebo palačinky se nebude připalovat.

► Jak vytvořit nadýchané palačinky (mléko, minerálka)

Aby byly palačinky nadýchané a kypré, přidejte do těsta mléko naředěné minerálkou.

Jak připravit kypré palačinky (olej)

Aby byly palačinky kypré, přidejte do těsta trochu oleje.

► Jak zabránit vzniku škraloupu pudinku (cukr)

Ještě horký pudink posypte trochou cukru - nevznikne škraloup.

Jak zabránit rozmočení dortového korpusu ovocem (strouhanka, ořechy, mandle)

Ovocný koláč se nerozmáčí, když před zdobením koláče nebo dortového korpusu šťavnatým ovocem posypte povrch strouhankou, nastrouhanými ořechy nebo mandlemi.

► Jak narovnat hrbolatý povrch upečeného koláče

Má-li čerstvě upečený koláč hrbolatý povrch, překlopte ho i s formou na prkénko. Asi po čtvrthodině ho zase překlopte zpátky, povrch bude krásně rovný.

Jak zabránit propadnutí ovoce v těstu (mouka)

Ovoce, rozinky a ořechy posypte moukou - neklesnouv těstu ke dnu.

► Jak zlepšit kynutí těsta na koláče

Těsto na koláče míchejte vždy pouze jedním směrem, jinak těsto špatně kyne.

Palačinky s malinami a mascarpone - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Palačinky s malinami a mascarpone - příprava: Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.

Číst dál: Palačinky s malinami a mascarpone - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou - příprava: Do utřeného másla zamícháme cukr, přidáme žloutky, jeden po druhém, citronovou kůru, trochu vanilky a třeme 1/4 hodiny. Pak přidáme z bílků tuhý sníh a krupičkovou (polohrubou) mouku.

Číst dál: ► Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny