Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Moravská omeleta - příprava: Rozpusťte 40 g másla, vmíchejte do něj 3 lžíce mouky a 2 celá vejce. Postavte na sporák. Míchejte a přilévejte po troškách 1/2 l mléka. Vařte tak dlouho, dokud nevznikne kaše, pak odstavte a míchejte, dokud těsto nezchládne.

Číst dál: ► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Omeleta s jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Omeleta s jahodami - příprava: Míchejte lžíci cukru a 1 žloutek 1/4 hodiny, pak přidejte 1 lžíci rumu, 3 lžíce mouky a naposled z 1 bílku tuhý sníh. Polovinu těsta vlijte na rozpálenou! máslem nebo umělým tukem politou pánev.

Číst dál: ► Omeleta s jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Skořicové lívanečky - příprava: Do mísy si připravíme krupičkovou mouku, kterou polejeme vařící vodou nebo mlékem a necháme stát 4 hodiny. Poté přimícháme do těsta žloutky, sůl, citronovou kůru a těsto třeme 20 minut. Lívanečník vymažeme rozpáleným máslem, těsto do něho nalejeme a upečeme.

Číst dál: ► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Rychlá omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rychlá omeleta - příprava: V kotlíku ušleháme ze 3 bílků tuhý sníh, pak do něho zašleháme 3 žíce cukru, citronovou kůru, vanilku, 3 žloutky a naposled přidáme lehce 3 lžíce mouky. Omeletovou pánev vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, těsto na ní rozetřeme a omeletu rychle v troubě do růžova upečeme.

Číst dál: ► Rychlá omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Plněná sladká omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Plněná sladká omeleta - příprava: V hrnečku umícháme 3 vejce, přidáme lžičku mouky, dvě lžíce mléka, půl lžičky cukru, zrnko soli a vše řádně znovu umícháme (rozkloktáme). Ohřátou pánev vymažeme dobře rozpuštěným máslem, obsah hrnečku na ni nalijeme a dáme do trouby péci.

Číst dál: ► Plněná sladká omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jemné lívance - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jemné lívance - příprava: 30 g čerstvého rozehřátého másla se dá do mísy, k tomu se přidá lžíce cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1/3 litru vlažného mléka, 1/3 litru mouky, sůl, 20 g zkynutých kvasnic, naposledy ze 2 bílků sníh, zadělá se těsto a nechá kynout.

Číst dál: ► Jemné lívance - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Francouzské jablečné lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Francouzské jablečné lívanečky - příprava: Rozšlehá se celé vejce, lžíce cukru, lžíce mléka nebo smetany, lžíce rumu, malinko soli a mouky tolik, aby bylo těsto jako na kapání. Spíše trochu tužší. Závinová jablka, křehká, jež se snadno rozvářejí, se oloupají, nakrájejí napříč na kolečka, zbaví jádřince, obalí v těstíčku a smaží na oleji.

Číst dál: ► Francouzské jablečné lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jahodové tiramisu - příprava: Jahody opláchněte a nechte důkladně okapat. Asi 15 kusů si odložte na ozdobení. Zbylé jahody pokrájejte na menší kousky a odložte do lednice. V misce důkladně vyšlehejte žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smíchejte s mascarpone a odložte do lednice.

Číst dál: ► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)

Milujete palačinky? Nevíte, jak je vylepšit? Zkuste do těsta přimíchat nasekané pistácie. Jiné už nebudete chtít.

Čím vylepšit cheesecake (poleva)

Čím vylepšit cheesecake? Na pánvi nechte při nízké teplotě rozpustit trochu másla, pak přisypte 200 g nalámaných máslových sušenek a 100 g nasekaných lískových oříšků. Obojí orestujte. Hmotu nechte trochu vychladnout a pak do ní vmíchejte přibližně 100 ml medu.

Číst dál: Čím vylepšit cheesecake (poleva)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny