Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Meruňkový džem s levandulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Meruňkový džem s levandulí - příprava: Hodně vyzrálé meruňky očistěte, zbavte pecek, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Mírně podlijte, přidejte trochu kyseliny citronové a přiveďte k varu. Když se ovoce částečně rozvaří, přidejte želírovací prostředek a cukr podle návodu na želírovacím prostředku.

Ještě několik minut povařte. Přidejte levandulové květy a s pomocí širokého trychtýře plňte do předem připravených, čistě vymytých zavařovacích skleniček s patentním uzávěrem. Uzavřete a položte na chvíli víčkem dolů, aby se víčko chytlo.

 

Meruňkový džem s levandulí- suroviny:

  • vyzrálé meruňky
  • cukr (500 g na 1 kg meruněk)
  • kyselina citronová
  • želírovací prostředek 1:2
  • čerstvé levandulové květy (1 lžička na 1 kg ovoce)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny