Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jablečný džem s rumem a skořicí - příprava: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce, zalijte moštem nebo džusem, přidejte kyselinu citronovou a koření a přiveďte k varu. Poté postupně po částech vmíchejte cukr a vařte do zhoustnutí. Když je džem dostatečně hustý, vyjměte koření, přilijte rum a naplňte
do vymytých horkých skleniček. Otočte víčkem dolů aspoň na 5 minut, aby se víčka chytla.


Jablečný džem s rumem a skořicí - suroviny:

  • 500 g jablek
  • 250 ml jablečného moštu nebo džusu
  • 1 celou skořici
  • 5 ks hřebíčku
  • 300 g želírovacího cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 4 lžice rumu (tuzemáku)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny