Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat

Angreštová marmeláda - příprava: Angrešt opereme, necháme okapat a odstraníme stopky a okvětí. Pak ovoce rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Želírovací cukr smícháme s rozmixovaným ovocem. Vanilkový lusk nařízneme,

vnitřek vybereme a zamícháme do rozmělněného ovoce. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a od tohoto okamžiku vaříme čtyři minuty. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Jestliže je to nutné, odstraníme pěnu, horkou směs naplníme do skleniček a jejich okraje očistíme. Skleničky okamžitě uzavřeme, převrátíme a necháme v klidu vychladnout.

Angreštová marmeláda - suroviny:

  • 1 kg zeleného (nezralého) angreštu
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 1 vanilkový lusk

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny