Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat

Hruškový džem s jablky - příprava: Hrušky a jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Polovinu hrušek a všechna jablka pokrájíme a rozmělníme v mixéru. Hmotu vložíme do hrnce. Zbylé hrušky nakrájíme

na kousky a přidáme ke kaši. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k ovoci. Přimícháme želírovací cukr. Do směsi přidáme skořici. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme čtyři minuty. Přimícháme hruškovou pálenku. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Vyjmeme skořici. Pokud je to nutné, sebereme pěnu, a horký džem plníme až po
okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Hruškový džem s jablky - suroviny:

  • 500 g zralých hrušek
  • 500 g kyselejších jablek
  • 1 citron
  • 1 kg želírovacího cukru
  • půl tyčinky skořice
  • 4 polévkové lžíce hruškovice

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny