Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hrušková povidla - jak připravit, udělat

Hrušková povidla - příprava: Citrony umyjeme. Jeden citron oloupeme (bez bílé vnitřní vrstvy). Oba citrony vymačkáme. Citronovou šťávu a kůru dáme do hrnce. Hrušky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a přidáme skořici, hřebíček a vodu,

přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud se hrušky nerozvaří. Hruškový rozvar
prolisujeme přes síto a dáme do hrnce. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se přestane roztékat. Troubu
předehřejeme na 150 °C (horkovzdušnou na 130, plynovou na stupeň 1). 7. Povidla naplníme až po okraj do malých
skleniček, přičemž je stále přitlačujeme lžičkou, aby se netvořily vzduchové bubliny. Plné skleničky postavíme do
vyhřáté trouby. Jakmile se na povrchu vytvoří tuhý škraloup, skleničky vyjmeme z trouby, okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Hrušková povidla - suroviny:

  • 2 chemicky neošetřené citrony
  • 3 kg dobře vyzrálých hrušek
  • 2 tyčinky skořice
  • 3 hřebíčky
  • 100 s cukru
  • šálek vody

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny