Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hruškový kompot - recept

Hruškový kompot - příprava: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Vložíme je do vroucí vody okyselené kyselinou citronovou a povaříme, ne příliš doměkka, jen tak, aby jimi lehce "projela" vidlička. Hrušky vyjmeme, naskládáme do sklenic, zalijeme cukerným nálevem a do každé sklenice přidáme kousek skořice a hřebíček.

Uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.

Hruškový kompot - suroviny:

  • 2 kg hrušek
  • 1 l vody
  • 300-400 g krystolového cukru
  • kyselina citronová
  • kousek celé skořice
  • hřebíček

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny