Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bezinková povidla - recept

Bezinková povidla - příprava: Odstopkované, opláchnuté a okapané bezinky rozvaříme na kaši a propasírujeme přes cedník. Dáme je do širšího kastrolu, přidáme k nim cukr, perník, med, citronovou šťávu a rum a vaříme tak dlouho, až jsou povidla hustá (nespadnou ze lžíce). Ještě teplá povidla nalijeme do skleniček a sterilujeme 10-15 minut při teplotě 85 C.

Bezinková povidla - suroviny:

  • 1 kg bezinek
  • 200 g krystalového cukru
  • 50 g nastrouhaného perníku
  • 2-3 lžičky medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny