Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ananasový džem, jam - recept

Ananasový džem - příprava: Ananasovou dužinu nakrájíme na menší kousky, stejně tak dužinu z ostatních druhů ovoce. Vše vložíme do kastrolu, promícháme, přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou a za stálého míchání 3 minuty zprudka povaříme. Během vaření z povrchu sbíráme pěnu. Horký džem nalijeme do čistých skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Ananasový džem - suroviny:

  • 1 a 1/2 kg ananasové dužiny
  • 3/4 kg různých druhů ovoce (nektarinky, pomeranče, mandarinky, limetky a podobně)
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 2 lžičky kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny