Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Mražení, zmrazování broskví - jak to udělat

Broskve před mražením spařte, oloupejte a vypeckujte. Pokrájejte a zalijte studeným cukerným nálevem. Můžete je skladovat až 6 měsíců. Rozmrazujte je v původním obalu při pokojové teplotě.

Mražení, zmrazování borůvek - jak to udělat

Borůvky před mražením operte, nechejte okapat a balte do sáčků. Na 1/2 kg borůvek nasypte 50-100 g cukru. Nepocukrované borůvky vydrží 4-6 měsíců, pocukrované až 6 měsíců.

Mražení, zmrazování angreštu - jak to udělat

Čerstvě natrhaný angrešt, který chcete mrazit vytřiďte, operte a očistěte. Doba uložení je 3-6 měsíců.

Uchovávání, skladování banánů - jak, kde skladovat, uchovávat (papírový sáček)

Banány by měly dozrávat v teple. Když je dáte do ledničky, zčernají a nezískají sladkou chuť. Budete jíst jen podivnou moučnou hmotu. Nejlépe dozrávají v papírovém sáčku při pokojové teplotě.

Zavařování v myčce - jak to udělat, postupovat

Jak zavařovat v myčce? Naplňte sklenice obvyklým způsobem a uzavřete. Pak je vložte do myčky na nádobí a spusťte program na 70 C. Pochopitelně nesmíte přidat žádný mycí prostředek. Jakmile ukončí myčka program, neotevírejte ji a nechte sklenice vychladnout uvnitř.

Číst dál: Zavařování v myčce - jak to udělat, postupovat

Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)

Citrony pustí dobře šťávu, když je před rozkrojením ponoříte na chvíli do horké vody.

Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)

Citrony pustí dobře šťávu, rozválíte-li je tlakem ruky na stole.

Jak vymáčknout z citronu šťávu bez rozkrojení

Do citronu, který slouží jako zdroj šťávy do čaje, stačí udělat na boku dírku, vymáčknout požadované množství tekutiny.

Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)

Banány nezhnědnou, když jejich "ocásek" obalíte kouskem polyetylenového sáčku.

Kandované ovoce snadno nakrájené - jak to udělat, co použít (mrazák)

Kandované ovoce se bude snáze krájet a nebude se lepit na nůž, jestliže ho předtím vložíte na 5 minut do mrazáku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny