Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Levandulový chléb s ořechy - příprava: Do mísy nalijte 100 ml vlažné vody a vsypte droždí, trochu mouky a nechte asi 20 minut v teple vzejít. Pak přidejte všechny mouky, zbylou vodu a vše zamíchejte vařečkou. Těsto vyklopte na vál a důkladně 10 minut hněťte. Pak zapracujte ořechy a levanduli, vložte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a nechte dvě hodinky kynout.

Poté těsto vyklopte na vál, vytvarujte bochník, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a přikryjte utěrkou na 45 minut. Před koncem kynutí předehřejte troubu na 220 C, vložte plech a nechte péct asi 15 minut, potom teplotu snižte na 190-200 °C a pečte ještě 25-30 minut, dokud nebude kůrka zlatohnědá. Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce a krájejte až po vychladnutí.


Levandulový chléb s ořechy - suroviny:

  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 350 ml vody
  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 125 g žitné mouky
  • 125 g celozrnné pšeničné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 150 g vlašských ořechů nahrubo nasekaných
  • 2 lžíce levandulových květů

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny