Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pečivo

Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení

Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - zamrazte nakrájené krajíce chleba - chléb před zmrazením vždy nakrájejte na plátky. Z mrazáku tak budete mít možnost vytahovat vždy přesně tolik porcí, kolik jich budete skutečně potřebovat.

Jak rozmrazovat pečivo - postup, návod

Rychlé rozmrazování nám zajistí mikrovlnná trouba, jinak pečivo nebo krajíčky chleba narovnáme na mokrý plech, přikryjeme alobalem a během slabé čtvrthodiny rozpečeme v troubě.  

Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb

Chléb nakrájíme na plátky (krajíce), nebo necháme vcelku, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazničky. Vydrží dost dlouho, bílý asi měsíc, tmavý až dvakrát déle. Při rozmrazování při pokojové teplotě si na měkkém chlebu pochutnáme asi za čtyři až pět hodin.

Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl

Chléb nám tak rychle nezplesniví, když k němu do mikrotenového sáčku vložíme papírový ubrousek.  

Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý

Chceme-li na chatě udržet čerstvý chléb, vložíme ho do kameninové nádoby a překryjeme lněnou utěrkou.

Jak to udělat, co použít, aby se měkký chléb lépe krájel

Měkký chleb se lépe krájí, ponoříme-li nůž do horké vody.  

► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé

Máte den či dva staré pečivo? Potřete ho troškou vody nebo ho postříkejte rozprašovačem a dejte na 5 minut do trouby rozehřáté na 200°C. Pečivo bude zase křupavé a jako čerstvé.  

Jak udělat máslové pečivo křehčí a jemnější

Zkuste do tukového těsta přidat pár kapek octa či citronové šťávy a při pečení vložte do trouby šálek s vodou.

Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé

Kdo chce péct pečivo z celozmné mouky, ten by měl vypracované těsto nechat ještě nejméně čtvrt hodinky odpočívat, aby mouka mohla trochu nabobtnat. Jinak by byl moučník příliš tuhý.

Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté

Zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté poznáte, když ho lehce zmáčknete prstem. Jestliže důlek ihned zmizí, už je těsto dostatečně vykynuté a připravené k dalšímu zpracování.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny