Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak vyrobit vanilkový cukr doma rychle a levně - recept, postup, návod

Jak si vyrobit opravdový, kvalitní a nešizený vanilkový cukr doma levně, rychle, z opravdové vanilky a hlavně bez chemického ethylvanilinu? Je to neskutečně jednoduché a trvá to asi 4 minuty. Dejte 250 gramů cukru (ideálně třtinový) do uzavíratelné nádoby (sklenička s víčkem). Kupte vanilkový lusk (lusk vanilky pravé), podélně rozřízněte, silně aromatickou dřeň vanilky nožem vytřete a vložte do cukru. Nahoru přidejte i prázdný vanilkový lusk. Asi minutu uzavřenou sklenici "šejkrujte" (třepte s ní). Za několik dní máte silně aromatický vanilkový cukr bez chemie. Do cukru můžete (ale nemusíte) přidat několik kousků hřebíčku. Cukr bude aromatičtější. Cukr můžete průběžně k lusku přisypávat. Až budete mít pocit, že už cukr není dostatečně aromatický, časem kupte další vanilkový lusk a udělejte si nový vanilkový cukr.
Časopis D-test v dubnu 2014 zjistil, že pokud koupíte vanilkový cukr v obchodě, zaplatíte za cukr velmi nevalné kvality (skoro bez vanilky) až 812 Kč za 1 kg (nejdražší cukr - Dr. Oetker). Náš cukr vás vyjde - třinový cukr 250 g 10 Kč + vanilkový lusk 1 ks 40 Kč = 50 Kč/250 gramů cukru (nebo neuvěřitelných 60 Kč/1 kg, pokud vyrobíte vanilkový cukr z obyčejného netřinového cukru) …  a to se opravdu vyplatí.

  jak-vyrobit-vanilkovy-cukr-doma-rychle-a-levne-postup-navod

jak-vyrobit-vanilkovy-cukr-doma-rychle-a-levne-postup-navod

 

Ukázka ceny vanilkového lusku v eshopu (na našem webu nelze koupit žádné zboží, fungujeme jen jako poradní web).

vanilkovy-lusk-cena-cenik

 

V březnu 2015 byla akční cena 2 ks vanilkových lusků v Lidlu 30 Kč. Výše uvedené ceny mohou být tedy ještě nižší. Jednalo se o tyto vanilkové lusky:

domaci-vanilkovy-cukr-recept-postup-navod-cena-naklady

 

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny