Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Lívance, lívanečky s ovesnými vločkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Lívanečky s ovesnými vločkami - příprava: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme vejce a cukr. Mouku a vločky smícháme se solí, citrónovou kůrou a pak i s mlékem, s droždím a vejci. Umícháme hustší těsto, které necháme vykynout. Lívance smažíme buď v oleji a osušíme na papírovém ubrousku, nebo je můžeme upéct na vymaštěném plechu v troubě, nebudou pak tolik mastné. Hotové lívance mažeme džemem z aronie a zdobíme bílým jogurtem.


Lívanečky s ovesnými vločkami - suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky (z toho 1 hrnek celozrnné pšeničné, špaldové, ječné či pohankové)
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 2 a půl hrnku mléka (nebo podmáslí či kefíru)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce droždí
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr bio
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • džem a bílý jogurt na hotové lívance

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny