Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Lokše - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Lokše - příprava: Všechny suroviny zpracujte se 100ml vlažné vody na hladké a vláčné těsto. Dejte ho do olejem vymazaného mikrotenového sáčku a nechte 3 hodiny odležet v chladu. Z těsta vyvalujte tenké placky a nasucho je opékejte, až se na nich vytvoří zlatavé puchýřky. Pak je potřete husím sádlem.

  Lokše - suroviny:

  • 100 ml 33% smetany
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • sůl
  • husí sádlo na potírání

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny