Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tyrolské špekové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Tyrolské špekové knedlíky - příprava: Cibuli nakrájejte nadrobno, špek na kostičky a obojí opečte na rozpáleném másle dozlatova. Rohlíky nakrájejte na kostičky, vejce rozšlehejte v mléku a přelijte je přes pečivo. Nechte chvilku odležet, pak vmíchejte zchladlou cibuli, špek a nasekanou petrželku. Osolte, promíchejte a namočenýma rukama z těsta tvarujte koule o něco menší než tenisák.

Vařte v osolené vodě 10-15 minut. Hotové knedlíky podávejte k huse v doprovodu zelí nebo je jen posypte nasekanou pažitkou.

 

Tyrolské špekové knedlíky - suroviny:

  • 5 starších rohlíků
  • 100 g uzeného špeku
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • sůl
  • hovězí vývar k podávání
  • pažitka na ozdobu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny