Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Špenátový koláč - recept, postup, návod na výrobu

Jak vyrobit špenátový koláč? Na těsto potřebujete: 200 g brambor vařených ve slupce, 50 g másla, 200 g celozrnné mouky, 1 lžička bylinkové soli, 3 lžíce studené vody. REcept: vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme nahrubo nastrouhané studené máslo, mouku, bylinkovou sůl a 3 lžíce studené vody. Rukama rychle vypracujeme těsto, prsty ho vtlačíme do máslem vymazané formy a necháme na hodinu chladit v lednici. Pak těsto propícháme vidličkou a předpečeme při teplotě 180 °C na 15 minut. Náplň špenátového koláče - suroviny: 500 g špenátu, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, černé olivy, 1 drcená chilli paprička, 250 g zakysané smetany, 2 vejce, plátky čerstvého sýra. Postup přípravy náplně na špenátový koláč: půl kila zmraženého špenátu necháme rozmrznout, důkladně z něho vymačkáme vodu, vmícháme utřený česnek, sůl, drcenou chilli papričku a zakysanou smetanu rozšlehanou s vejci. Hotovou náplň rozetřeme na korpus, poklademe plátky sýra a černými olivami. Pečeme ještě půl hodiny. Podáváme teplé.

spenatovy-kolac-recept-postup-navod-na-vyrobu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny