Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vietnamská polévka Pho-bo - recept, postup, návod, výroba

Vietnamská polévka Pho-bo - recept:   Kosti naložíme do vody s citronem a necháme vařit asi dvě minuty. Pak vodu vylejeme a citrony vyhodíme. Dáme péct nakrájený zázvor na asi 1 cm tlusté špalíky a cibuli na půl centrimetru tlusté plátky. Do hrnce se studenou vodou vložíme maso, kosti, pečenou cibuli se zázvorem a všechno koření. Přivedeme k varu a vaříme nejméně 4 hodiny na mírném plameni, nejlépe přes noc. Po dvou hodinách vyjmeme maso a vložíme do studené vody, aby se zatáhlo. Jakmile je vývar hotový, zcedíme ho. Namočíme rýžové nudle, aby změkly (na dobu dle návodu na obalu), pak nudle naservírujeme na talíř, na ně dáme nakrájené maso na tenké plátky a přelijeme horkým vývarem. Dochutíme tím, co máme rádi.

Vietnamská polévka Pho-bo - suroviny:     500 g hovězích morkových kostí,   200 g hovězích ocasních kostí,   500 g hovězího masa – bůćek, kližka, bok,   1 kg rýžových nudlí,   3 litry vody,   2 cibule,   1 velký kus zázvoru,   5 g nestrouhané skořice a kardamonu,   3 semínka fenyklu,   trocha hřebíčku,   trocha anýzu.  

 

K dochucení

  • vietnamská rybí omáčka
  • pálivé papričky
  • jarní cibulka
  • koriandr
  • různé čerstvé byliny
  • limetka
  • pepř
  • bambusové klíčky

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny