Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Šebestiánský salát s majonézou z řepy, celeru, brambor - recept, návod, postup výroby

Šebestiánský salát s domácí majonézou - suroviny:   300 g červené řepy
,   300 g celeru
,   200 g brambor,   1 lžíce šťávy z citronu,   2 dcl slunečnicového oleje,   2 žloutky,   1 lžice octa,   petržel a fenyklové kvítky na ozdobu,   sůl,   pepř
.  

Šebestiánský salát s domácí majonézou - recept: červenou řepu, celer a brambory umyjeme a uvaříme, brambory a řepu ve slupce. Po uvaření necháme vychladnout, sloupeme slupky a nakrájíme zeleninu na kostky. Mezitím si vyrobíme domácí majonézu. Slunečnicový olej, ocet a dva žloutky nalejeme do vyšší užší nádoby. Vložíme do ní tyčový mixér, zapneme na nižší otáčky a pomalu mixér vysunujeme nahoru směrem z nádoby ven. Tím se nám krásně všechny věci prošlehají do majonézy.

Ve větší míse smícháme brambory, celer, majonézu a citronovou šťávu. Zlehka vmícháme červenou řepu, aby nám to všechno neobarvila do červena. Navrch ozdobíme fenyklovými kvítky a petrželí.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny