Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Zapékaná pohanka s kyselým zelím - suroviny:   1/2 kg pohanky lámanky, sůl, 4 klobásy, 1kg kyselého zelí, sáček mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, cibule, květák), koření dle chuti, 2 střední cibule.   Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept:  

Uvařené klobásky nakrájíme na tenká kolečka. Na pánev dáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Tu lehce osmahneme do sklovata. Přidáme zeleninu, trochu soli a koření. Lehce podusíme. Do skleněného pekáče na dno vsypeme 1/2 kg pohanky, na ni naklademe klobásky, zeleninu a 1/2 kg zelí. Potom opět pohanku a opět zelí. Každou vrstvu pohanky jemně posolíme. Nakonec zalijeme 4 dcl vody a dáme do trouby zapéct zhruba na 3/4 hodiny.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny