Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 g pohankové mouky, 200 g hladké mouky, 300 g másla, 1 žloutek, 5 g droždí, mléko, smetana, 2 vejce na pomazání.   Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept:   Mouku smícháme s máslem, přidáme žloutek, droždí rozmíchané v polévkové lžíci mléka, sůl a trochu smetany. Dobře smícháme a necháme v chladu odstát. Rozválíme, potřeme vejcem, přeložíme na třikrát a dáme do chladu. Po čtvrthodině opakujeme rozvalování, natírání vejcem, překládání. Potom rozválíme a potřeme vejcem. Když uschne, znovu potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny