Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - suroviny:   4 vejce (žloutek oddělíme od bílku), 4 polévkové lžíce teplé vody, 215 g moučkové cukru, špetka soli, 50 g margarínu, 30 g instantního kakaa, 150 g pohankové mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 400 g borůvek, 5 plátků bílé želatiny, 3/4 l smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 ztužovač šlehačky.   Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny:   Ze žloutků, vody, 175 g cukru, soli, margarínu, sněhu z bílků, instantního kakaa, mouky a prášku do pečiva vypracujeme těsto.

Dno dortové formy o průměru 26 cm vymastíme, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě.   Vychladlý dort příčně rozkrojíme, 350 g borůvek smícháme s rozpuštěnou želatinou, 3/8 l smetany ušleháme s vanilkovým cukrem, lehce vmícháme do borůvek a naplníme dort. 3/8 smetany ušleháme s cukrem a ztužovačem a potřeme dort a ozdobíme ho 50 g borůvek. Alespoň 1 den necháme dort odležet v chladničce, aby se chuti lépe promíchaly. Pečeme asi 30 minut při teplotě 175 stupňů.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny