Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 g margarínu, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 vejce, 200 g mletých ořechů, 125 g pohankové mouky, 125 g polohrubé mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 2 čajové lžičky instantní kávy, 3 polévkové lžíce brandy, 2 - 3 polévkové lžíce vody, ořechy na zdobení, tmavá čokoládová poleva, cukrátka, meruňkový džem, marcipán.

Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - recept:   Margarín utřeme do pěny, přimícháme vanilkový cukr, sůl, vejce. Přidáme mleté ořechy a postupně mouku smícháme s práškem do pečiva. Mezitím z moučkového cukru, instantní kávy, brandy a vody utřeme polevu. Hotový moučník nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky, ozdobíme celými ořechy nebo cukrovou polevou.  
Čokoládovou polevu zahřejeme, naplníme do stříkacích sáčků a nanášíme na ještě vlhkou cukrovou polevu. Prostřední proužky vytáhneme dřívkem nahoru a boční dolů. Stromečky` ozdobíme drobnými cukrátky. Balíčky natřeme rozehřátou marmeládou a polijeme cukrovou polevou. Necháme vyschnout. Marcipán vyválíme, nakrájíme na proužky a přeložíme přes `balíčky` jako stuhu. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 15 minut.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny