Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Makovník, makovec - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Makovec, makovník - recept: Dohromady sícháme sypké suroviny a promícháme, pak přidáme mák - zase promícháme a ostatní suroviny doporučuju promíchat zvlášť v nádobě a pak přelít do sypkých a pořádně to promíchat až z toho bude krásné těsto bez hrudek - pak vylít na plech s pečícím papírem a péct cca 20-30 minut při 170 °C (elektrická trouba).

Makovec, makovník - suroviny:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku cukru (je jedno jaký)
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr (20 gramů)
  • 1 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 1 a půl hrnku mletého máku
  • 2 lžíce marmelády (jakékoliv)

makovnik makovec recept postup navod priprava suroviny

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny