Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Plněný bůček - recept, postup, návod

Plněný bůček - recept: Jelítka zbavte střívka. Rozmačkejteje, promíchejte s vejcem a směs dochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Kůži bůčku nařežte do mřížky. Bůček prokrojte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte ji nádivkou, uzavřete párátky, maso potřete prolisovaným česnekem, osolte a pokmínujte. V
pekáčku ho podlijte vývarem a přiklopte. Při 170 C pečte 80 minut, poté odklopte a nechte zezlátnout. Štávu přelijte do kastrůlku, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody. Dle potřeby rozřeďte vývarem a krátce povařte. Bůček nakrájejte a podávejte se špenátem a bramborami.

Plněný bůček - suroviny na náplň:
2 jelita,
1 vejce
3 stroužky česneku
mletý kmín, majoránka sůl, mletý černý pepř

Plněný bůček - suroviny na  dohotovení:
800g vykostěného bůčku, sůl
3 stroužky česneku
celý kmín, masový vývar
1 lžíce hladké mouky

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny