Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zapékané krůtí plátky se zeleninou a smetanovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Zapékané krůtí plátky se zeleninou a smetanovou omáčkou - recept: Krůtí maso jemně naklepejte, osolte a opepřete. Na pánvičce je na části oleje orestujte z obou stran. Zeleninunakrájejte na kostky a orestujte na zbylém oleji. Plech vymažte máslem a vložte řízky. Na ně rozložte orestovanou zeleninu. Šlehačku smíchejte se zakysanou smetanou a hořčicí a zalijte zeleninu. Zapékejte při 200 °C asi 15 minut. Podávejte s dušenou rýží a petrželkou.

Zapékané krůtí plátky se zeleninou a smetanovou omáčkou - suroviny:

  • 400g krůtích prsou
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 2 rajčata
  • 1 malá cuketa
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 70ml zakysané smetany
  • 2 lžíce hrubé
  • francouzské hořčice
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • máslo na plech

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny