Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kapverdský salát - recept, postup, návod

Kapverdský salát - recept: V salátové míse smícháme salát, špenát a řeřichu. Rozdělíme zeleninu na talíře. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na plátky a položíme na salát. Všechny suroviny na octovou zálivku dobře promícháme v míse a k salátu podáváme samostatně v omáčníku. Tento recept pochází ze Senegalu, kde salát slouží jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu. Můžeme použít různé druhy zeleniny.

Kapverdský salát - suroviny:

  • hlávkový salát
  • špenát
  • řeřicha
  • 4 vajíčka uvařená natvrdo


Na octovou zálivku:

  • 250 ml olivového oleje
  • 125 ml estragonového octa
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce vonných bylinek (oregano, bazalka)
  • 2 lžíce medu



Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny