Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Salát z tresky s medem - recept, postup, návod

Salát z tresky s medem - recept: Vodou omyjeme sůl z povrchu tresky a rybu vložíme na 24 až 32 hodin do nádoby s velkým množstvím studené vody. Vodu během namáčeni několikrát vyměníme a tresku nakonec dobře osušíme. Salát omyjeme a nakrájíme na nudličky. Odložíme stranou. V míse našleháme vajíčko s medem a vodou. Smícháme mouku, droždí a špetku soli. Za stálého míchání přidáme vajíčko. Filety z tresky obalíme ve směsi vajíčka a medu.

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme tresku dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Pro přípravu octové zálivky v míse dobře smícháme všechny suroviny a necháme 30 minut odležet v ledničce. Na dno salátové mísy vložíme list salátu, na něj položíme tresku a těsně před podáním pokapeme octovou zálivkou.

Salát z tresky s medem - suroviny:

  • 8 filetů z tresky
  • 1 hlávka salátu
  • 1 vajíčko
  • 1lžíce medu
  • 50 g mouky
  • 1 lžička droždí
  • 100 ml vody
  • olej
  • sůl

Na octovou zálivku:

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl lžičky hořčice
  • 2 lžíce medu
  • špetka šalvěje
  • špetka estragonu
  • Sůl

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny