Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sladkokyselá kuřecí křidélka - recept, postup, návod

Sladkokyselá kuřecí křidélka - recept: Kuřecí křidélka očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a křidélka osmažíme dozlatova, aby hezky křupala. Osolíme je a opepříme. V míse smícháme med, sójovou omáčku a pomerančovou šťávu. Omáčkou přelijeme křidélka v pánvi, přidáme nastrouhanou mrkev a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Sladkokyselá kuřecí křidélka - suroviny:

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva ze 2 pomerančů
  • 250 ml medu
  • 250 ml sójové omáčky
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • špetka pepře
  • špetka soli

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny