Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vepřová pečeně na medu - recept, postup, návod

Vepřová pečeně na medu - recept: V misce smícháme med, sójovou omáčku, hořčici, tabasko a pepř. Troubu předehřejeme na 180 C. Maso důkladně potřeme směsí medu a sójové omáčky a dáme ho do pekáče. Pečeme přibližně 90 minut. Vyndáme maso z trouby, nakrájíme na plátky a přelijeme vypečenou šťávou. Maso znovu vložíme přibližně na 10minut do trouby. Podáváme teplé. Ideální přílohu tvoří brambory, fazolové lusky a mrkev připravené v páře, s máslem a solí.

Vepřová pečeně na medu - suroviny:

  • 2 kg vepřové pečeně
  • 125 ml medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • půl lžičky tabaska1 lžicKa mletého černého pepře
  • zelenina (brambory, fazolové lusky a mrkev)
  • máslo
  • sůl



Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny