Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Lilky na medu - recept, postup, návod

Lilky na medu - recept: Lilek nakrájíme na kolečka. Osolíme je, počkáme, až pustí šťávu, a pak je osušíme papírovou utěrkou. Kolečka otočíme a postup opakujeme. Mezitím si připravíme těstíčko. Smícháme mouku s pivem, přidáme dvě lžíce oleje a špetku soli. Necháme asi půl hodiny odpočívat. Vmícháme sníh z bílků. Kolečka lilku postupně obalujeme v těstíčku z vajíčka a piva a smažíme v silné vrstvě rozehřátého oleje. Odstavíme z plotny a důkladně polijeme třtinovým nebo tmavým medem.
Toto jídlo arabského původu nevyžaduje složitou přípravu, protože zatímco lilky necháme vypotit, stihneme si připravit těstíčko na obalování a nechat ho odpočinout.

Lilky na medu - suroviny:

  • 1 velký lilek
  • 125g mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 ml světlého piva
  • 2 bílky ze středně velkých vajíček
  • třtinový nebo tmavý med
  • sůl
  • olej na smažení
  • voda

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny