Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zeleninové čatní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jedna z variant na chutného zeleninového čatní z rajčat, paprik, chilli papričky, cibule, česneku, koření, octa a soli.   Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.   Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, omytou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky, cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno.  

Veškerou zeleninu vložíme do velkého hrnce, přidáme mletou papriku, kardamom, bílý vinný ocet, cukr, sůl a vše dobře promícháme.   Pak přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 50 minut.   Čatní naplníme do předem připravených vyvařených sklenic, dobře je uzavřeme a alespoň na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

 

Na 4 sklenice čatní po 250 ml potřebujeme tyto suroviny:

  • 60 g krystalového cukru
  • 4 ks rajčat
  • 3 ks malých cibulí
  • 2 ks kyselých jablek
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 7 lžic bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka kardamomu

zeleninove catni recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny