Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Levný italský brioš, italská brioška - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Načerpejte moudrost italských babiček. Peněz nebylo nazbyt, přesto bylo potřeba dát na stůl něco exkluzivního. Vypadá skvěle a chutná ještě lépe! Ideální na snídani, a pokud něco zůstane, po krátkém zahřátí v troubě bude výtečný i k večeři.

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience

Levný italský brioš, italská brioška - suroviny:

na těsto

500 g hladké mouky
2 vejce
180 ml mléka
1 kostka droždí
80 g másla
1 polévková lžíce cukru
1 lžička soli


na náplň

130 g ementálů
100 g vařené šunky (nejlépe vcelku)
černé olivy
U volby těchto surovin můžete povolit uzdu své fantazii a briošky naplnit vámi zvolenými surovinami, milovníci sýru mohou experimentovat se sýry, milovníci zeleniny se zeleninou, zkrátka záleží jen na vás, co máte rádi.

na povrch

mák
trocha mléka

 

Levný italský brioš, italská brioška - postup:

Krok 1 V prvním kroku začneme s přípravou těsta. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo. Mezi tím si zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Do vlažného mléka přidáme rozdrolené droždí společně s cukrem a necháme rozpustit.

Krok 2 Do mísy dáme mouku a vejce, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme.

Krok 3 Do takto vzniklé hmoty přidáme kvásek a opět promícháme, dokud se nám suroviny pěkně nespojí.

Krok 4 Nyní těsto hněteme, dokud nám nevznikne úhledná a celistvá hmota. Takto připravené těsto necháme odpočívat minimálně hodinu v teple, aby dostatečně nakynulo.

Krok 5 Mezi tím, co nám kyne těsto, připravíme si náplň. Sýr, šunku i olivy (v případě, že jste zvolili vlastní suroviny, tak tyto suroviny) nakrájíme na drobné kostičky (pokud máte šunku vcelku, můžete použít struhadlo).

Krok 6 Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném válu do tvaru obdélníku.

Krok 7 Poté, co máme těsto vyváleno do požadovaného tvaru, posypeme připravenou nápln

Krok 8 Z těsta si připravíme roládu.

Krok 9 Z připravené rolády vytvoříme kruh tak, že oba konce spojíme.

Krok 10 Takto připravené těsto nařežeme, aby se vše důkladně propeklo.

Krok 11 Těsto přeložíme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Vhodné je nechat ještě cca hodinu kynout. Poté potřeme mlékem a posypeme mákem.

Krok 12 Nyní vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 180°. Dobrou chuť!

 

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-2

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-3

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-4

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-5

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-6

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-7

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-9

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-10

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-11

levny-italsky-brios-italska-brioska-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-12

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny